Šta su Čakre?

Čakra je riječ iz Sanskrit jezika koja znači “vrtložni točkovi energije”. Čakre su dinamički vodovodi Života, koji vas direktno povezuju sa Univerzalnom Snagom Života. Postoji sedam glavnih čakri koje se nalze duž kralježnice. Čakre se nalazi kod glavnih endokrinih žlijezda, i nervnih čvorova u fizičkom tijelu, koji se nazivaju pleksusim. Svka čakra je povezana sa različitim dijelovima tijela, i kroz balansiranje čakri, možete postići zdraviji odnos ili ravnotežu svoga tijela, uma i duha.

Svaka čakra ima svoju čakra boju, a različiti čakra dragulji i kristali mogu biti povezani sa ovim čakra bojama (ako želite naučiti više o svakoj čakri i njenoj boji, pogledajte njihove pojedinačne stranice). Najvažnije je da, svaka čakra je povezana sa različitim frekvencijama ljekovitog zvuka; ljekoviti zvuk je najdirektniji i najsnažniji način da se postigne balans čakri. Razumijevanje i korištenje vaših čakri može lahko doprnijeti fizičkom, emocionalnom i duhovnom liječenju i zdravlju, i može spustiti energiju na vaš manifestacijski rad, donoseći obilje i udobnost na svim nivoima.

chakra balancingŠta je liječenje Čakri?

Moderna nauka tek sada počinje prepoznavati ono što su drevni mistici i mudri ljudi govorili stoljećima; da sve (uključujući i vas) je u stalnom stanju vibriranja. Najosnovnije stanje vibracija je zvuk. Sve ima optimalan raspon vibracija, a taj raspon se naziva rezonanca. Kada smo u rezonanci, mi smo u ravnoteži. Jedan od najefektivnijih načina korištenja zvuka za liječenje tijela je da se prepozna to da svaki organ, i svaka čelija, prima i emituje zvuk, i ima optimalnu rezonantnu frekvenciju. Najdirektniji način uticaja na rezonancu tijela pomoću liječenja zvukom je kroz Čakre.

Emocije i mentalna stanje također imaju određene rezonantne frekvencije; ovo je tajna iza transformirajuće snage duhovne muzike i pjesama, govornih molitvi i mandri. Različite emocije i mentalna stanja su tkođer povezani sa specifičnim frekvencijama čakra zvukova. Kada su izloženi rezonantnim Čakra zvučnim frekvencijama dovoljno dugo, Čakre će se sinhronizovati; a kada su vaše Čakre u harmoniji, i ostatak vas je u harmoniji. Čakra ljekoviti zvuci i terapija stereofonim taktovima zvuka su tehnike koje mogu biti korištene za ponovno poravnanje “nesinhroniziranih frekvencija” koje možda osjećate u vašim mislima ili tijelu, putem vašeg izlaganja optimalnim zvučnim frekvencijama, za promijene koje želite napraviti unutar sebe.

bowls2Liječenje Čakri zvukom

U prksi tibetanskih Budista, tibetanske pjevajuće zdjele su krištene za meditaciju, trans i molitve. Neki eksperti kažu da su tibetanske pjevajuće zdjele bile korištene za meditciju, dok drugi kažu da su one bile magični aliati za preobrazbu sebe i mterije. Lično, mislim da je oboje, i to je razlog zašto ja primarno koristim tibetanske pjevajuće zdjele, koje pomžu balansiranje Čakri (u harmoniji sa umirujućim zvukom okeanskih valova), da proizvedem magične i trnsformirajuće Čakra zvuke koji su korišteni u mojim stereofonim taktovima “Čakr ljekoviti zvuci” CD-ovi, MP3 zapisi i video zapisi. Orgnski čakra zvuci su nenadmašni u izazivanju stanja transa, te korištenjem tibetnskih pjevajućih zdijela koje su usklađene sa različitim Čakrama, mi možemo olakšati skoro pa magičnu transformciju tijela, uma i duše.

Stare, tradicionalne tibetanske pjevajuće zdjele su napravljene od mješavine Sedam Alhemijskih Metala, koji odgovaraju:

Olovo – Saturn – Prva Čakra
Željezo – Mars – Druga Čakra
Kositar – Jupiter – Treća Čakra
Zlato – Sunce – Četvrta Čakra
Bakar – Venus – Peta Čakra
Srebro – Mjesec – Šesta Čakra
Živa – Merkur – Sedma Čakra

Solfeggio frekvencije su originlne zvučne frekvencije koje su korištene u Antičkim Gregorijanskim Melodijama, kao što je velika himna Sv. Ivanu Krstitelju. Ove melodije i njihovi posebni Solfeggio tonovi, vjerovalo se da mogu donijeti izvanredno duhovno blagostanje i trnsformacije, kada se pjevaju u harmoniji tokom religioznih misa.

Šest Solfeggio Frefrekvencija ukljućuju:

1. UT – 396 Hz – Oslobođenje krivnje i straha (Prva Čakra)
2. RE – 417 Hz – Poništavanje situacija i omogućavanje promijene (Druga Čakra)
3. MI – 528 Hz – Transformcija i čuda (Popravak DNK) (Treća Čakra)
4. FA – 639 Hz – Povezivanje/Odnosi (Četvrta Čakra)
5. SOL – 741 Hz – Buđenje intuicije (Peta Čakra)
6. LA – 852 Hz – Povratak u duhovni red (Šesta Čakra)

Ove Solfeggio frekvencije su poznate po tome da imaju mnoge psiho-duhovne i fizičke ljekovite dobrobiti – treća nota, Solfeggio frekvencija 528 Hz, odnosi se na notu MI na zapadnoj muzičkoj skali, i izvedena je iz riječi “MI-ra gestorum”, što na Latinskom znaći “čudo”. Nevjerovatno, ovo je tačno ona frekvencija koju koriste genetski biohemičari kako bi popravili slomljeni DNK lanac, genetski otisak na kojem se temelji život!

U “Istok susreće Zapad” slučjnosti, Solfeggio frekvencije odgovaraju frekvencijama Čakra zvuka, tačnije frekvencijama Kruna Čakre koja vibrira na 960 Hz. Čakra ljekoviti zvuci – programi na ovoj stranici koriste različite Čakra tonove povezane sa Solfeggio frekvencijama kako bi pomogli liječenju tijela, uma i duše.

Kao što ste mogli vidjeti, čini se da je tu tema koja se provlači kroz ovu stranicu, to je o ljekovitoj moći zvuka i o Čakrama! Nadam se da ćete uživati slušajući moje Čakra ljekovite audio programe isto toliko koliko sam ja uživla proizvodeći ih!

Comments are closed.

  • Spiritual counseling